Hírek

Nyert az V. kerület!

Nyert az V. kerület!
Ingatlanárak a legfrissebb statisztikák szerint

Az a szerencsés, vagy – vásárlóként- szerencsétlen helyzet alakult ki az ingatlanpiacon, hogy pár hónap alatt jelentős mértékben drágultak az árak, beigazolva a 2014 év eleji becsléseket. A mélypontot az ingatlanvásárlás szempontjából a 2012-es, 2013-as év jelentette, soha nem tapasztalt visszaesés jelentkezett az értékesítések számában, illetve ennek következtében az árak is rendkívül alacsonyak voltak. 2014-től kezdődően jelentős élénkülés kezdődött, mely jelenleg is tart.

Utánajártunk, hogy aktuálisan milyen átlagáron értékesítik a budapesti ingatlanokat, illetve  hogy az egy évvel ezelőtti díjszabásokhoz képest mennyivel kerül többe egy eladó lakás vagy ház kerületenként.

Budapest kerület statisztika.jpg

 

A piacot tekintve kétség kívül az élvonalban szerepel a népszerűség és az árak szempontjából is az V. kerület, ahol körülbelül háromszor akkora áron vehetünk ingatlant, mint az olcsóbb kerületekben. A listán szintén a  legdrágábbak között szerepel a XII., az I., a II. a VI. és a XII. kerület, ahol egy négyzetméterért bizony akár fél millió forintot is fizethetünk.

A középkategóriás kerületek árai 250.000 forinttól 400.000 forintig terjednek.

A legolcsóbbak továbbra is a külső kerületek, ahol már 200-250 ezer forintos négyzetméteráron hozzájuthatunk ingatlanhoz.

Az árak emelkedését tekintve a tavalyi évhez képest a legjelentősebb változás a VI. és a XII, kerületben jelentkezett, itt körülbelül 80 ezer forinttal drágultak a négyzetméterenkénti vételárak.

A legkisebb ármozgás a külső kerületekben volt, például  a XXIII., és a XX., kerületben, itt csupán pár ezer forintos drágulás figyelhető meg.

Ettől valamivel kevesebb, de jelentős az emelkedés az I., II., és az V. kerületi területen lévő ingatlanokra jellemző. Ennek megfelelően érdemes gondolkozni azon, hogy mely területeken éri meg ingatlanba fektetni, melyek azok a városrészek, ahol a jelenlegi piaci fellendülés biztos hozamot kínál.

 

A kereslet és ez által az ingatlanárak fellendülése még várhatóan továbbra is tapasztalható lesz, köszönhetően a Családok Otthonteremtési kedvezményének bevezetésének, a vállalkozások növekedési támogatásának és a befektetési célú ingatlanszerzés trendjének.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük