Hírek

Észak-Pest sokat nyert az új CSOK-kal

Az elmúlt egy évben komoly fejlődés zajlott le a budapesti ingatlanpiacon, ennek a fejlődésnek adott újabb lendületet az új Családi Otthonteremtési Kedvezmény bevezetése, további komoly áremelkedést előidézve.

Ha vetünk egy pillantást a budapesti ingatlanpiaci statisztikákra, megállapíthatjuk, hogy az elmúlt hónapokban komoly növekedés ment végbe. A fővárosban található ingatlanok átlagos négyzetméterára mintegy 4,2 százalékkal nőtt december óta, ami meghaladja az országos növekedés ütemét.

 

Ellenben érdemes megemlíteni, hogy komoly eltérések figyelhetőek meg az egyes kerületek között. Az utóbbi időszak egyik legnagyobb győztese a XIII. kerület volt, itt az átlagos négyzetméterárak 7,9 százalékkal nőttek fent említett időszakban, viszont például a III. kerületben 0,6 százalékos visszaesés zajlott le. Jelentős növekedés volt megfigyelhető több észak-pesti kerületben is, például a XV. és a XVII. kerületben is 5 százalék feletti emelkedés zajlott le december és február között.

 

https://lh4.googleusercontent.com/jchJQ9dOA9fo74ExVZdV1rIumdPvRCdw7fBcHMs2ZpGp-aK81pVpnVL2NVKDhXMnOxU_ZihxFr3etRERYl4DugO_KHuRK3H-CspybpWl1cjmrUv9odzIeKYGoqHB64KKeS0LEAnU

A Budapesten eladásra meghirdetett lakások között számos olyat találhatunk, melyek megfelelnek az új CSOK feltételeinek. Ennek ellenére nincs könnyű dolguk azoknak, akik egy budapesti ingatlanra szeretnék igényelni a támogatást, hiszen ezek árai gyakran meghaladják a 35 millió forintot.

 

Az előttünk álló időszakban további áremelkedésre számíthatunk az új és használt ingatlanok esetében is, azonban várható a növekedés ütemének lassulásában.

 

Forrás:

Ingatlannet.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük